Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Priset på begagnade elbilar sjunker – diesel stiger

Efter en kraftig prisökning på begagnade elbilar har priset nu börjat sjunka. Samtidigt har priset på begagnade dieselbilar ökat.

Med start i maj i år började priserna på begagnade elbilar att stiga för att sedan ta ytterligare fart och rusa. Från ett snittpris på 239 900 kronor i maj till 379 700 kronor i oktober. Under november har priserna lugnat sig en aning och har nu backat med sju procent. Snittpris för en begagnad elbil på Blocket är nu 349 900 kronor.
– Att den våldsamma prisökning som varit på elbilar de senaste månaderna nu halkat tillbaka lite är inte så konstigt, det har varit en explosionsartad prisökning. Men intresset för elbilar är fortfarande stort och växande, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

Samtidigt har priset på bensindrivna bilar i stort sett stått stilla med snittpris på 165 900 kronor. I statistiken från Blocket har priset på bilar som drivs med miljöbränsle, laddhybrider och hybrider klumpats ihop och priset även här sjunkit under november. Nu ligger snittpris på 260 000 kronor.
Den enda ökningen i statistiken syns hos de bilar som drivs av diesel. Priset har ökat med 2,3 procent till i snitt 225 000 kronor.
Statistiken baseras på bilar som har rullat mellan 1 000–14 999 mil och som har registrerats mellan 2011 och 2021.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!