Tesla Model S P100D är snabbaste bilen någonsin testad

Tesla Model S är den snabbast accelererande bilen någonsin testad av den amerikanska biltidningen Motor Trend. Teslas vd Elon Musk blev själv förvånad – han trodde inte att det skulle gå att komma under 2,3 sekunder.
Magnus Kvandal

Den drygt 2,2 ton tunga elbilen Tesla Model S har gång på gång slagit världen med häpnad med sina brutala accelerationstider. Nu har den gjort det igen – Model S P100D med Ludicrous+ är den snabbast accelererande bilen någonsin testad av den amerikanska biltidningen Motor Trend upp till 60 mph, eller 97 km/h. Den är första produktionsbil någonsin att klara sprinten på under 2,3 sekunder, och slår tidigare rekordhållaren Porsche 911 Turbo S.

De avrundade testresultaten från Motor Trend visar 0-50 km/h på under en sekund, 0-80 km/h på 1,7 sekunder, 0-100 km/h på 2,3 sekunder och 0-160 km/h på 6 sekunder. Kvartsmilen avklaras på 10,5 sekunder, med en slutfart på 201 km/h.

0-100-tiden är betydligt mycket snabbare än de 2,5 sekunder Tesla uppger att sprinten ska ta med Easter Egg-uppdateringen Ludicrous+. Teslas vd Elon Musk skrev på Twitter att han trodde en accelerationstid på 2,34 sekunder till 97 km/h borde vara möjlig. Det var det alltså, och mer därtill.

Men i högre farter är Teslan inte längre snabbast. Vid acceleration till 110 km/h är Ferrari LaFerrari en tiondels sekund snabbare, medan Porsche 918 och McLaren P1 drar ifrån vid 130 km/h, enligt Motor Trends mätningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!