Trög start för Tesla Model 3

Volymbilen Model 3 från Tesla når inte de planerade produktionsmålen på långa vägar, till skillnad från märkets övriga modeller.

Tillverkningen av Tesla Model 3 haltar, och det rejält. I juli månad meddelade företagets grundare och vd Elon Musk att man siktade på minst 1 500 bilar under september månad. Det blev sammanlagt 260 för det tredje kvartalet 2017 enligt företagets kvartalsrapport.

Anledningen till de dåliga siffrorna är en ”flaskhals i produktionsflödet” men man menar att det snart kommer att få en lösning. Av de 260 bilarna har 220 levererats till sina kunder.

Model 3 är meningen att bli Teslas volymmodell och produktionsmålet är 500 000 bilar årligen. I somras meddelade även Elon Musk att man till december i år kan nå en produktionstakt på 20 000 bilar.

När det gäller märkets övriga modeller pekar dock siffrorna uppåt under årets tredje kvartal. 14 065 exemplar av Model S och 11 865 av Model X har levererats vilket är 4,5 procent mer än för samma period förra året och 17,7 procent mer än under årets andra kvartal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!