110719-custom-ferrari

Ferrari börjar specialbygga bilar

Under den föreslagna devisen ”If you can imagine it, we can build it.” vilket ungefär betyder ”Om du kan föreställa dig den så kan vi bygga den.” lanserar Ferrari snart sitt specialprogram för de som vill ha en unik Ferrari direkt från fabrik, rapporterar Teamspeed.

       För dig som alltid velat ha till exempel en lila Ferrari med jeansinredning direkt från fabrik planerar sportbilstillverkaren snart att höra din bön. Produktsatsningen lanserades inofficiellt för särskilt utvalda Ferrarisamlare på en privat tillställning förra veckan. 

Där fick de inbjudna gästerna tillfälle att klämma och känna på marknadsföringschefen för Fiat-företagen Lapo Elkanns specialbyggda Ferrari California. Som kuriosa heter Lapo Elkanns bror John och är vd för Fiat som äger Ferrari.

Bilen är den första i Ferraris fabriksstylingprogram som bara har kundens egen fantasi som begränsning, liknande (och kanske svar på?) Porsches Exclusive-program. 

Ferrari kommer erbjuda speciallacker, möjligheten till ett flertal exteriörfärger. Om man kommer specialtrimma även motorerna återstår att se men lyckas programmet lär även motortrim hamna i listan på tillval. 

Programmet är än så länge inte officiellt men kommer antagligen att börja erbjudas till Ferraris kunder någon gång under nästa år.       

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!