110321-ferrari-ff-slut

Ferrari FF slutsåld

Några var kanske skeptiska till en fyrhjulsdriven halvkombi med Ferrari-logga på, men köparna har inte låtit vänta på sig. Ferrari meddelar nu att hela årsproduktionen har gått åt och att leveranserna kommer att dröja.

På bilsalongen i Genève häromveckan visade Ferrari sin rymligaste bil någonsin. Inte nog med det, det var en halvkombi och den var fyrhjulsdriven. Några kanske rynkade på näsan men majoriteten tycks ändå ha tagit den praktiska Ferrarin till sina hjärtan. Ferrari låter nu meddela att hela 2011 års produktion av FF är slutsåld. De kunder som beställer en bil nu kommer att få vänta ända till sent nästa år innan de kan hämta ut sin bil.

Produktionen av FF är ännu i en uppstartsfas men beräknas vara i full gång i juni, då ska Ferrari bygga 70 bilar per månad. Trots det stora intresset håller Ferrari fast vid att FF ska tillverkas i endast 800 exemplar per år. De första 800 bilarna gick åt snabbt efter att Ferrari smygvisade bilen för utvalda potentiella kunder redan i januari.

Läs allt om fyrhjulsdrivna, 660 hästar och 683 newtonmeter starka Ferrari FF här.

TV-TV

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!