110721-ferrari-design

Ferrari utser vinnare i designtävling

Ferrari och designfirman Pininfarina har utsett vinnaren i Ferrari World Design Contest, en tävling där blivande bildesigners får visa hur de tycker att framtida Ferraris ska se ut.

Ferraris designtävling Ferrari World Design Contest går ut på att hitta vilket av de 50 deltagande universitet som ritat det koncept som bäst passar tävlingsmottot ”Ferrari of the Third Millennium” (ungefär ”det tredje millenniets Ferrari”). 

Första pris i tävlingen gick till koreanska Hongiks universitet för deras konceptbil Eternità. Vinnargruppen bestod av Kim Cheong Ju, Ahn Dre och Lee Sahngseok, samtliga från universitetet som ligger i Seoul.

De fick ta emot pris för sitt koncept av Ferrari-cheferna Luca di Montezemolo och Amedeo Felisa som delade ut priset tillsammans med Pininfarinas högsta höns Paolo Pininfarina. Pininfarina har ritat Ferrari-bilar i över 60 år.

– Ferrari World Design Contest är ett fönster som vi vill hålla öppet mot världen och den kreativa energin som finns i nästa generation. Jag är övertygad att några av de här förslagen kommer hamna på framtida Ferrari, sa Ferrari-chefen Luca di Montezemolo vid ceremonin enligt ett pressmeddelande. 

Konceptet Eternità trumfade de andra bidragens design efter kriterierna att använda hybridsystem och fokusera på att minska bränsleförbrukning. Vinnarbidraget skulle enligt spelreglerna vara ”hyperlätt, hypersnabbt och hyperteknologiskt”.

Nu väntar prispengar och praktikplatser hos Ferrari för de tre vinnarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!