Ford F-150 får dieselmotor – för första gången någonsin

USA:s mest populära bil Ford F-150 börjar säljas med dieselmotor från modellår 2018. För första gången sedan modellen lanserades.
Magnus Kvandal

Pickupen Ford F-150 får en ansiktslyftning till modellår 2018, och i samband med det erbjuder Ford en ny treliters Powerstroke-diesel till sin bäst säljande och mest lönsamma produkt.

Det är den största förändringen av bilen sedan den fick en kaross helt i aluminium till 2015 års modell. Dieselmotorn ska förbättra modellens förbrukningssiffror, som fortfarande ligger långt över konkurrenternas dieselmotorer.

Ford F-150 har varit USA:s mest sålda bil 35 år i rad, och den mest sålda pickupen 40 år i rad följd av Chevrolet Silverado och Dodge Ram. Förra året såldes 820 799 exemplar i landet. Toyota Camry ligger på fjärde plats i försäljningslistan för 2016, och är den bäst säljande icke-pickupen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!