Foto: Foto: Faksimil, Volvo Cars

Första självkörande Volvon överlämnad till familj från Göteborg

Den första bilen i Volvos Drive Me-projekt har överlämnats till en familj från Göteborg, som ska testa bilen under året.
Magnus Kvandal

Familjen Hain från Göteborg blir de första privatpersonerna att testa Volvos självkörande bil. Hela familjen var under kvällen på plats på bilsalongen i Detroit, där bilen avtäcktes och Volvo Cars vd Håkan Samuelsson under högtidliga former överlämnade nyckeln.

Bilen, en XC90, ska testas av familjen under året. Bilarna i Drive Me-projektet kommer att köra helt autonomt i utvalda zoner i Göteborgsområdet.

Totalt 100 bilar ska testas av "vanliga familjer" i staden, för att samla in verkliga bilisters synpunkter och erfarenheter av de självkörande bilarna i vardagstrafiken för att tekniken ska kunna finjusteras ytterligare. Projeket är tänkt att utökas till andra städer i framtiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!