110715-bmw-framhjulsdrift

Framhjulsdriven BMW 1-serie till 2014

En framhjulsdriven BMW 1-serie GT kommer lanseras under 2014 rapporterar Autocar.

2014 kommer BMW tillverka sin första framhjulsdrivna bil under egen flagg. BMW 1-serie GT (motsvarande 5-serie GT fast för 1-serie) kommer bygga på samma plattform som nästa generation Mini och vara en del av BMW:s modelloffensiv. 

Vi skrev i mars förra året att BMW bestämt sig för att bygga en framhjulsdriven liten bil, men då var det inte klart för hur modellen skulle ta form. Att BMW ger sig in i segmentet beror på marknadsanalyser som visar att småbilsklassen kommer växa med 4-5 procent varje år till och med 2020. I reda siffror hoppas BMW kunna bygga mellan 600 000 och 800 000 bilar på den lilla plattformen.

Alla BMW 1-serie blir inte framhjulsdrivna. Den kommande coupén, cabrioleten och en ny sedan fortsätter driva på med bakhjulen. Plattformen kan anpassas för fyrhjulsdrift vilket öppnar för en mindre SUV än BMW X1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!