090817-supersportbilar-4

Fyra supersportbilar – två filmer

Koenigsegg CCR Evolution mot Ferrari 599 GTB F1 och Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV. Två filmer med fyra supersportbilar som gör upp med varandra. Vilka tror du är vassast?

Vi börjar med den aningen mer välgjorda filmen där brittiska Autocar som avsändare. Där får vi se jänkarnas värsting Corvette ZR1 med 647 hästkrafter, bakhjulsdrift och 1 530 kilo ge sig på Sant’Agata Bologneses stolthet Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV med 670 hästkrafter, fyrhjulsdrift och 1 500 kilo. Fler siffror är 0-100 km/h på 3,2 respektive 3,4 sekunder samt toppfart på 342 respektive 330 km/h. Italienarens siffror är de som nämns först.

Autocar har gjort testet för att se om jänkejärnet kan hänga på den hetlevrade italienaren. Hur tycker du att det går? I vilket fall som helst känns det som att de båda bilarna har betydligt mer att ge än vad de gör i filmen.

I film nummer två nedan får vi se en något skakigare resa där Maranellos Ferrari 599 GTB F1 tar sig an världens hetaste svensk – Koenigsegg CCR Evolution. Två bilar som Teknikens Värld har provkört vid tidigare tillfällen och vars länkar du hittar nedan under filmerna.

Vinnaren i den här filmen, där det gäller att starta från 50 km/h och korsa mållinjen först, är kanske ganska glasklar med tanke på att Koenigsegg är cirka halvsekunden snabbare från noll till 100 km/h, har nästan 200 hästkrafter mer och väger cirka 300 kilo mindre.

Men sevärt är det ändå och speciellt då kameran förflyttas från Ferrari till Koenigsegg – lyssna på ljudet!

Läs mer

Provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!