Googles självkörande bil i olycka

För fjortonde gången har Googles självkörande bil varit inblandad i en trafikolycka. Inte någon av gångerna har den varit ansvarig för det inträffade.

Det var den 1 juli som Googles självkörande bil, en Lexus av den typ som syns på bilden ovan, var med i en trafikolycka. Det var vid en korsning i Mountain View i Kalifornien som den blev påkörd bakifrån. Bilen som körde på uppges ha kört i 27 km/h och krockade in i Google-bilen utan att föraren bromsade.

Tre personer i Google-bilen fick lättare känning av pisksnärtskador och fick uppsöka sjukhus. De mår nu bra och är tillbaka i arbete.

Googles olika självkörande bilar har, sedan projektet drogs igång 2009, varit inblandad i 14 trafikolyckor. Inte en enda gång har Google-bilen varit ansvarig, utan det har alltid varit den mänskliga faktorn som har legat bakom olyckorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!