Det här är båtiläggningsplatsen vid Fättjaur, så ni behöver inte bli upprörda för att vi ”kör bil på stranden”. För det får man ju inte. Bilen är en VW T3 från 1986 i ovanligt fint skick! Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Han sålde allt och drog till fjälls – i en Volkswagen-buss

Christian Saastamoinen är bilhandlaren som gjorde det många har funderat på. Han sålde allt och drog till fjälls. ”Visst fick jag en välbehövlig knuff i rätt riktning av pandemin, men det här har jag längtat efter länge”, säger han på plats i Kittelfjäll i södra Lappland där en ny framtid är under utveckling.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det var fisket som lockade allra mest. Christian Saastamoinen är mer fiskare än bilhandlare, vilket märks tydligt när vi rullar österut i en av hans fina folkabussar, en fyrhjulsdriven Volkswagen T3 från 1986, under ombyggnad till campingbuss, eller ”campervan” som är modeordet i pandemins dyningar.
– Där har du Kittelfjälls teoretiskt sett absolut bästa fiskeställe, men där är det fiske förbjudet eftersom det är där fiskarna leker, säger han och pekar på en av Vojmåns forsar som korsas av bron mot Borkasjö.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!