Här är det nya körkortet

Nu lanseras det nya körkortet som får nytt utseende och dolda detaljer för högre säkerhet.

Nu är det dags för körkortet att få en uppdatering, men det är endast kosmetiska förändringar då inga uppgifter tillkommer eller tas bort. Förändringarna sker för att höja säkerheten på korten, men det är inget som syns vid första anblicken.

Under UV-ljus framträder en del dolda detaljer och på kortets baksida syns dels en bild på den aktuella behörigheten, samt en bild av vägmärket ”Varning för barn”. Enligt Transportstyrelsen ett budskap med tanke om omtanke.

– UV-detaljerna är något som polis och handel kan kontrollera när de behöver bedöma ett korts äkthet, berättar Kalle Molnar, enhetschef på Transportstyrelsens körkortsavdelning.

Personer som tar körkort, eller förnyar befintligt, kommer att få ett kort med det nya utseendet, men de som i dag har ett giltigt kort behöver inte byta ut det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!