Ingen manuell växellåda i nya BMW M4?

Som så många gånger förut florerar rykten i bilvärlden. Denna gång är det nyligen konceptvisade BMW M4 som står i fokus - och ryktet säger att den inte kommer med manuell låda.

Det må bara vara ett rykte än, men många av de rykten som sprids i bilvärlden visar ju sig, på gott och ont, vara sanna. Om just detta är det återstår att se.

Ryktet säger nämligen att BMW bestämt sig för att endast erbjuda nya BMW M4, som vi sett som koncept nu nyligen, med dubbelkopplingslåda. Ingen rent manuell låda alltså, som traditionellt sett har varit det naturliga alternativet i prestandaorienterade modeller.

Någon total överraskning är det kanske inte. Dubbelkopplingslådor har ju numera prestanda som gör att både accelerationen blir snabbare och bränsleförbrukningen lägre. För dagens generation av storebror M5 finns manuell låda endast som tillval på den nordamerikanska marknaden (efter stor efterfrågan från kunder) och flera av Porsches prestandamodeller har ju också endast kommit med dubbelkopplingslåda. Nu är det alltså även M3/M4:s tur.

Vad tycker du? Saknar du den manuella lådan? Blir avsaknaden av manuell låda, i din mening, ett hinder för BMW M4:s framgångar? Diskutera nedan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!