Jaguar F-Type

Jaguar F-Type får fyrhjulsdrift

Jaguars tuffa coupé- och roadstermodell F-Type får drivning på alla hjulen, meddelar brittiska källor. Ett recept hämtat från Tyskland!

Det är knappast någon hemlighet att brittiska Jaguar har om målsättning att konkurrera med tyska premiumtillverkarna BMW, Mercedes och Audi. Men även Porsche finns med på kartan över potentiella rivaler att ta marknadsandelar från.

Ett led i satsningen mot tyskarna är att alla modeller i Jaguars modellprogram ska ha ett fyrhjulsdrivet alternativ. Och detta gäller inte bara standardmodeller som XF och kommande XE, rapporterar nu brittisk media. Även sportmodeller så som F-Type kommer med drivning på alla fyra hjul – med inspirationen hämtad, förstås, från Porsche 911 Carrera 4.

I spionbilder som brittiska tidningar publicerat syns F-Type med förhöjt frontparti, vilket vi antar behövs för att rymma drivning av framhjulen tillsammans med motorn.

Även en F-Type med manuell växellåda ska vara på väg, liksom en instegsmodell med turbomatad fyrcylindrig motor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!