Jaguar visar sin första elbil

I morgon ska Jaguar dra skynket av märkets första elbil, en suv som väntas agera konkurrent till bland annat Tesla Model X.

Jaguar är med i matchen, för i kväll, amerikansk tid, ska de på bilsalongen i Los Angeles avtäcka sin första helektriska bilmodell i konceptutförande. Filmen nedan avslöjar inte mycket, men enligt tidigare uppgifter rör det sig om en suv. Dock ska det inte röra sig om en F-Pace med batterier och elmotor utan om en modell med egen form. Det är sagt att modellen ska sticka ut ur mängden.

Med en räckvidd på omkring 50 mil, en siffra som inte är officiellt bekräftad, kan Jaguars elektriska suv ses som en direkt konkurrent till Tesla Model X.

Vad modellen får för beteckning är ännu okänt och det är inte säkert att vi får reda på den vid avtäckningen som alltså är klockan 05.30 i morgon svensk tid.

Join us for exciting news from the LA Auto Show. 8.30pm PST, 14th November. pic.twitter.com/twJVmqtr7P

— Jaguar (@Jaguar) November 14, 2016

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!