Kinesisk sportbil lånar från alla håll och kanter

Här har du Tong Jian S11 Coupé, Kinas sportbil som är lite Ferrari, lite Lamborghini, lite Audi R8... och kanske några fler.

 Bilen som denna artikel handlar om är inte någon exakt kopia, långt ifrån. I stället har man lånat idéer och detaljer från en rad olika biltillverkare när man satte ihop Tong Jian S11 Coupé och som enligt uppgift nu ska börja tillverkas av tidigare nämnda JAC Motors (Jianghuai Automobile).

 Helheten påminner lite om Mazda RX-8 och den gula kulören får i alla fall mig att även tänka på Fiat Coupé. Tittar man i fronten kan man delvis se Lamborghini i de yttre luftintagen. Tittar man på bilens rumpa är det klart och tydligt en Ferrari. Från Audi R8 har man lånat idén med sköldarna som pryder sidorna. Interiört känns det Ferrari-inspirerat.

 Kanske du kan se ytterligare någon annan bil i Kinas nya sportbil?

 Hur som helst är resultatet inte alls dumt. Man skulle absolut inte skämmas om man kom till festen i en Tong Jian S11 Coupé. Eller?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!