110714-lambo-lador Foto: abcde

Lamborghini skrotar manuell växling

Lamborghinis utvecklingschef Maurizio Reggiani berättar i en intervju att framtida bilar från Lamborghini inte kommer erbjudas med manuella växellådor.

Maurizio Reggiani pekar ut Lamborghini-förarna som bovarna i växellådsdramat. Enligt honom går det inte att harmonisera en manuell växellåda med ett i övrigt sammankopplat system. 

– Det enda sättet Lamborghini kan garantera både en lugn och mjuk stadskörning och en ryggdunkande explosiv acceleration på en slingrande väg är att koppla ihop alla system i hela bilen. Du kan inte lita på att en förare alltid byter växel felfritt, säger Maurizio Reggiani till Motor Trend. 

Redan nu erbjuds bara Lamborghinis minsta modell Gallardo med manuell växellåda som tillval. Gallardo förväntas ersättas inom två år, och då försvinner alltså det tillvalet. 

Frågan är om kunderna kommer sakna tillvalet. I dag säljs bara dryga två procent av alla Lamborghini-bilar med manuell växellåda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!