Land Rover lämnar in klagomål för Evoque-kopia

Land Rover kommer att lämna in klagomål till kinesiska tjänstemän angående Evoque-kopian Land Wind X7.

Tidigare i år kunde vi visa patentskisser på Land Wind X7 vars likheter med brittiska storsäljaren Range Rover Evoque var slående. Under förra veckan presenterades produktionsversionen av Land Wind X7 på bilsalongen i Guangzhou vilket har rört upp en del känslor hos brittiska Land Rover.

– Det faktum att denna sorts kopiering pågår i Kina är en stor besvikelse. Detta är inte något som ska ske. De immateriella rättigheterna ägs av Land Rover och om du bryter mot dem är du i strid med internationella regler, säger Land Rovers vd Ralf Speth.

Speth fortsatte även med att säga ”Jag ska prata med våra tjänstemän och våra partners på kinesiska Chery för att hitta en väg runt denna situation.”

Land Wind X7 ska börja säljas i Kina mars 2015 för motsvarande 160 000 kronor vilket är mindre än hälften av vad Range Rover Evoque kostar. Detta underminerar så klart Land Rovers planer på att expandera i Kina.

Range Rover Evoque

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!