Land Rover Transparent Bonnet

Land Rover utvecklar transparent huv

Saknar du futuristiska funktioner i bilar? Nu har Land Rover uppfunnit vad som ser ut som en transparent huv.

Med ny kamerateknik blir huven virtuellt genomskinlig vilket ska underlätta vid terrängkörning. Land Rover kallar systemet ”Transparent Bonnet” och det fungerar genom att flera kameror placerade i grillen spelar in vägen framför bilen och videon spelas via projektorer upp på en head up-display som täcker hela nedre delen av vindrutan.

Detta ger illusionen av att se genom huven på bilen och gör det lättare att ta sig förbi branta backar och se eventuella hinder som stenar samt aktuell hjulvinkel. Enligt Land Rover ska ”Transparent Bonnet” också underlätta vid stadskörning och fickparkering. Systemet kommer att visas upp på bilsalongen i New York 16 april då Land Rover visar upp nya Discovery Vision Concept. ”Transparent Bonnet” ger också en förklaring till vad Land Rover menar med Vision Concept. Systemet kan vi få se i produktionsbilar redan under nästa år då nya Land Rover Discovery förväntas presenteras.

För två år sedan rapporterade vi om liknande teknik som utvecklats i Japan, då användes systemet för att göra bakdelen av bilen ”genomskinlig” vilket underlättar vid backning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!