Lär er titta framåt!

En av de gyllene grundreglerna i trafiken är att titta framåt. En annan är att hålla avståndet.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Alla har inte insett att man kommer billigare undan om man följer de båda gyllene trafikregler som nämns i ingressen. Filmen här är visserligen från England, men kan utan problem överföras till svenska förhållanden. Många svenska bilister är dåliga på att ha fokus på trafiksituationen framför bilen, många gånger i kombination med för kort avstånd till framförvarande fordon. Inte sällan är det mobiltelefonen som stjäl all uppmärksamhet.

SE OCKSÅ: Lär er hålla avståndet!

Nu slutade incidenten i filmen bra, som tur är, men hade föraren av den vita hantverkarbilen lyft blicken en tiondel senare hade smällen varit ett faktum. Förmodligen pillade föraren på mobiltelefonen, radion, navigatorn eller kanske öppnade lunchlådan.

Föraren i bilen bakom, i den kameran sitter, hade bra koll framåt i alla fall, men avståndet kunde ha varit bättre, speciellt med tanke på biltypen han eller hon hade framför sig – en täckt skåpbil som skymmer all sikt längre fram.

Kort och gott; håll ögonen på vägen/trafiken och håll avståndet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!