Lucra – ny snabb amerikansk roadster

Du kanske inte har hört talas om sportbilstillverkaren Lucra tidigare, men den lilla nischade amerikanska tillverkaren har gjort sig kända för att göra riktigt snabba bilmodeller. Här är deras nya.

Nej, den är inte gjord av elastiskt cykelbyxematerial, och nej, den heter inte Lycra utan Lucra. Ursprunget är amerikanskt, och den lilla Kalifornienbaserade nischtillverkaren har faktiskt gjort sig lite kända för sina motorstarka, handbyggda kitcar-liknande bilar. Bland annat har en Lucra (av modellen LC470) varit med i senaste iterationen av den populära filmserien The Fast and The Furious, den sjätte i ordningen.

Och nu har alltså Lucra en ny modell på gång. Man har hittills endast släppt ett fåtal bilder på bilen, men att döma av dem vill man ta ett litet steg från de kitcarmässiga sportbilsmodeller man hittills producerat. Den nya bilen, som ännu ej fått något namn utöver Lucra, är en tvåsitsig roadster men verkar ha en mer rejäl vindruta och en mer genomarbetad design.

Lucra har också valt att släppa få övriga data på bilen, men vi vet av de modeller man hittills har byggt att man ofta gör riktigt snabba modeller. Luke Richards, som grundat märket, är ett fan av lätta brittiska sportbilar, samtidigt som man har avtal med både GM och Mercedes AMG om motorleveranser. Antingen i form av General Motors sjuliters V8, som används i Chevrolet Corvette Z06, eller i form av Mercedes AMG:s 6,2-liters V8, som används i C 63 AMG och där ger 457 hästkrafter.

Det kan alltså gå riktigt ordentligt undan i den nya Lucra-roadstern, särskilt om det blir, som vi tror, ett chassi av aluminium och kaross av kolfiber.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!