Mazda MX-5 fyller 30 år – firas med jubileumsmodell

Världens mest sålda roadster fyller 30 år. Jo, tiden flyger när man har roligt bakom ratten. Till bilsalongen i Chicago kommer Mazda MX-5 Miata i ett jubileumsutförande.

Mazda MX-5, Miata om du så vill, fyller 30 år som modell och med det kommer en jubileumsupplaga för att fira detta. Modellen ska presenteras under bilsalongen i Chicago – samma plats där urmodellen täcktes av 1989.

Med över en miljon sålda exemplar genom åren är modellen världens bäst säljande roadster. I Europa har det sålts över 350 000 bilar.

Inför salongen har Mazda släppt bilden ovan och en på jubileumsmodellens plakett. Detta avslöjar inte särskilt mycket förutom att bilen som ska visas upp i Chicago förmodligen kommer att vara röd (som 1989) samt att versionen kan komma att tillverkas i tusentals exemplar.

Blir Mazda Miata-suget för svårt kan du läsa vår senaste provkörning av modellen eller varför inte ta del av vår artikel om när modellen fyllde 25 år som uppvärmning?

Bilsalongen i Chicago öppnar dörrarna den 9 februari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!