Miljöpris till Volkswagen

Priset ”European Business Award for the Environment” tilldelades Volkswagen av EU-kommisionen för deras återvinningsprocess av gamla bilar. Detta tack vare att man omvandlar skrot till råämnen.

Miljökommisionären Stavros Dimas var den som delade ut priset till Volkswagen gruppen i klassen ”processer” för sin återvinning av gamla bilar. Volkswagen har tillsammans med företaget SiCon GmbH utvecklat sätt att återvinna material som tidigare gick till soptippen eller förbränningsanläggningar. Nu kan istället materialet återanvändas i produktion.

Enligt en pressrelease från Volkswagengruppen säger företagets ordförande, Dr. Bernd Pischetsrieder, att man redan på ett tidigt stadium insåg att gamla bilar inte var en besvärlig restprodukt, utan en källa till värdefullt råmaterial.

När skrot behandlas i den prisbelönta processen innebär det att hårdplast, gummi, textilier, glas och metall kan ersätta nytt råmaterial och därmed bidra till att spar naturresurser. På grund av stigande råvarupriser är den ekonomiska aspekten av processen också intressant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!