080623-corvette-c7

Nästa Corvette?

Ett par bilder av vad som kan vara ett nytt Corvette-koncept från amerikanska Chevrolet har dykt upp på Internet. Men frågan är om denna svulstiga best kan vara kommande Corvette eller helt enkelt är en ny batmobil?

Även om bilen liknar en batmobil så är det föga troligt att så är fallet. I stället kan det handla om Chevrolets nya Corvette-koncept som ska medverka i filmen ”Transformers 2: Revenge of the Fallen” som har premiär om ett drygt år. Samtidigt kan det också röra sig om de första bilderna på nästa generation Corvette – C7 – som kommer om två till tre år. Ryktena om att Corvette ska frångå frontmotor-konceptet och i stället börja med motorn mittmonterad är osäkra. Chevrolet har än så länge inte bekräftat något. Vad som döljer sig under skalet på bilen på bilderna är svårt att avgöra, men den långa bulliga huven ser ut att svälja en stor V8 – minst. Corvette-konceptet gör antagligen sin debut på Detroitsalongen i januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!