Nästan alla förstår namnet "Autopilot"

Med anledning av att den tyska regeringen inte vill att Tesla använder sig av namnet "Autopilot", så har Tesla låtit genomföra en undersökning för att visa på att regeringen i Tyskland har fel.

Vi har tidigare skrivit om att den tyska regeringen är kritisk till funktionen i Teslas självkörande system, och hur namnet "Autopilot" uppfattas av konsumenterna. Tysklands regering ser helst att Tesla överhuvudtaget inte använder namnet Autopilot i Tyskland.

För att motbevisa regeringen har nu en undersökning bland Tesla-ägare, på uppdrag av Tesla, genomförts i Tyskland. I undersökningen har 98 procent av de tillfrågade svarat att de förstår att föraren förväntas övervaka bilen hela tiden när Autopilot används. Men frågan är ledande, så det höga resultatet är föga överraskande. Att frågan är ledande gör att det blir än mer oroväckande att två procent av de tillfrågade faktiskt inte förstår hur autopiloten ska hanteras – trots att det står beskrivet i frågan.

Samtidigt visar undersökningen att namnet Autopilot har fått sju procent av de tillfrågade att tro att bilen är fullt självkörande – utan någon hjälp alls av föraren. Ett resultat som är något förvirrande när det jämförs med de 98 procenten på föregående fråga, såvida inte fyra procent på något vis blivit klokare med tiden och till slut insett vad Autopilot egentligen innebär, vill säga.

Samtliga resultat från undersökningen finns här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!