080602-nissan-gt-r-7-29

Nissan GT-R:s supervarv runt Nordslingan på film

För en månad sedan dök det upp uppgifter om att Nissan GT-R rundande Nordslingan på makalösa 7 minuter och 29 sekunder. Nissan bekräftade uppgifterna och nu finns supervarvet även att beskåda på film.

Filmen nedan har spelats in under ett Nissan-evenemang genom att någon filmat en tv-skärm med ljudet avstängt. Vi får alltså inte njuta av det underbara ljud som Nissan GT-R antagligen delar med sig under varvet.

Från början berättade Nissan att den GT-R som fixade 7 minuter och 29 sekunder var en omodifierad bil, det vill säga enligt den specifikation som säljs i Japan. Det var dock en sanning med modifikation eftersom bilen har genomgått en del förbättringar. Antagligen är det i just detta utförande som GT-R kommer att säljas i Europa.

Tiden 7:29 för respekt med sig, som du kan läsa mer om via länkarna nedan. Nu väntar vi bara på att Corvette ska dyka upp med ZR1 eftersom de har utlovat att Nissans tid ska vara ett minne blott efter att jänkebilen kört varvet.

Läs mer om Nissan GT-R

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!