070129_dmc

Nu kan du resa i tiden med din DeLorean

Företaget DMC of Texas bygger sedan ungefär ett år tillbaka helt nya upplagor av kultiblen DeLorean DMC-12, kanske mest känd för sin medverkan i filmserien ”Tillbaka till Framtiden”. De säljer också reservdelar till bilen, även de som gör det möjligt att resa i tiden.

I filmen ”Tillbaka till framtiden” förklarar Dr Emmet Brown (Christopher Lloyd) för Marty McFly (Michael J Fox) att han byggt en tidsmaskin av DeLorean. Med hjälp av en så kallad ”Fluxkondensator” (Flux Capacitor) kan ett fordon, när det kommer upp i 141 km/h (88 mph) resa i tiden om man samtidigt kan allstra 1,21 gigawatt. Exakt hur fluxkondensatorn fungerar får man aldrig veta eftersom ”Doc” blir avbruten av terrorister när han börjar förklara.

Hur som helst, när man besöker företaget DMC of Texas hemsida kan man gå in i deras webbshop och köpa reservdelar. För ett par dagar sedan prövade en besökare att söka på ordet ”Flux” och hittade i då i webbshopen just en fluxkondensator för 5 995 dollar. Det dröjde inte länge tills en ”svävarkonverterare” också hittades (i den andra filmen kan bilen flyga) för 12 995 dollar. Det här väckte stor uppmärksamhet bland DMC-ägare och flera beställde också delarna till sina bilar. Tyvärr fick DMC of Texas gör avbön och be om ursäkt för sitt lilla spratt och ta bort delarna från sin hemsida eftersom de inte finns på riktigt. Dock var DMC-ägarna mycket förlåtande och tyckte bara det hela var roligt vilket ledde till att delarna åter finns i webbshopen men utan kostnad. Allt du behöver nu är 1,21 gigawatt. 

En rolig detalj var också artikelnumren som på fluxkondensatorn är 18851985 vilka är åren som man reser mellan i film ett och tre och på svärarkonverteringen är numret 19852015 som är åren de (mestadels) reser mellan i film två.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!