060601_land_rover

Ny diesel-V8 med biturbo till Range Rover

Land Rover är ett väldigt lönsamt företag just nu. Efter fem månader pekar prognosen på ett rekordår för företaget som under gårdagen presenterade en ny diesel V8 med biturbo och 640 Nm.

Land Rover går framåt som ett ånglok. Efter fem månader av 2006 pekar prognosen på att det kan bli det bästa året i företagets nästan 60-åriga historia.

Förra året blev det rekord för Land Rover som då sålde 185 000 bilar. I år har har de sprungit i från den försäljningen och har sålt 24 procent bättre än efter samma period förra året. Det ser alltså väldigt bra ut för Land Rover.

Att Land Rover går bra är dock inte deras största nyhet för tillfället. De ville egentligen berätta att de lagom till modellår 2007 kommer med en ny 3,6-liters V8 diesel med biturbo till Range Rover.

640 Nm mellan 2 000 och 2 500 r/min samt 272 hästkrafter ser till att den går framåt och det med en väldig kraft.

0-100 km/h går på 9,2 sekunder och kör du som en vanlig människa (blandad körning) så drar den 1,13 l/mil.

Den ska enligt tillverkaren själv vara otroligt mycket tystare än sitt syskon med V6:a. Faktum är att den är så tyst att påfyllningsröret till bränsletanken är konstruerad så man inte av misstag ska kunna tanka bensin.

Från och med med 2007 blir dessutom en hel del standard på Range Rover.

Terrain Response-systemet som känner av terrängen och ställer in bilen efter gällande terräng är en av de saker som blir standard.

Bromsar från Brembo, elektronisk parkeringsbroms och stolar med klimatsystem är lite annat smått och gott.

Land Rovers modellår 2007 blir tillgängligt under hösten, pris har ännu inte angetts.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!