110720-ddr-sportbil

Ny folk-supersportbil från DDR

Alla har inte råd med de exklusiva supersportbilarna från exklusiva italienska eller brittiska tillverkare. Nu verkar DDR ha kommit över ritningarna på McLaren F1, och använt de för att skapa en supersportbil med överkomligt pris.

VIlken som är tidernas bästa supersportbil råder delade meningar om. Många anger dock McLaren F1 som en av de högsta på sin lista, än i dag, trots att bilen premiärvisades i mitten av 1990-talet. Det finns alltså goda skäl till att ingenjörerna från DDR verkar ha spionerat lite extra på just McLaren F1 när de nu utvecklat en ny "folksupersportbil". 

"Idén har varit att lansera en verkligt prisvärd superbil på marknaden", meddelar DDR. Under skalet i duroplas... förlåt, glasfiber placeras en drivlina från antingen Honda Integra eller Toyota MR2 om du väljer SP4-varianten. Fyrcylindriga, i fyrtakt. Vill du hellre ha åtta cylindrar så får du välja SP8-varianten som är anpassad för motorer ur Chevrolet Corvettes LS-serie. Drivlinan får du dock stå för själv, men DDR hjälper dig gärna med hur du ska bygga om den för att den ska passa. Priset för kittet, utan drivlina, är motsvarande 130 000 kronor – vilket för de flesta inte borde utgöra en oöverstiglig mur.

Och, just det, DDR har i sammanhanget inget med Östtyskland att göra, utan är helt enkelt namnet på företaget som tillverkar kittet. DDR Motorsport, som grundades 2001, har istället sin hemvist i Fort Lauerdale i Florida i USA, och kit-modellen kallas Miami GT. Så var det med det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!