Ny roadster från Italdesign

För flertalet har det kanske gått förbi men designhuset Italdesign är nu även ett eget bilmärke. Under salongen i Genève ska deras andra modell presenteras – en roadster.

Designhuset Italdesign är historiskt sett skapare av allt från Fiat Panda till DeLorean DMC-12 (provkörning på länken) men sedan 2016 har man ett eget bilmärke; Italdesign Automobili Speciali. Under förra årets Genèvesalong presenterade man modellen Zerouno – en bil som sålde slut på stört. Inte så konstigt kanske eftersom den bara tillverkades i fem exemplar.

Till årets upplaga av samma salong ska man presentera ytterligare en modell och släpper två bilder samt informationen om att den ska få sin debut den 6 mars klockan 12.15.

Inget namn ges i meddelandet men bilderna visar en Zerouno i roadster-utförande.

Bilen prickar in designhusets jubileum då den är 50 år sedan Giorgetto Giugiaro och Aldo Mantovani grundade firman i Turin.

Italdesign ägs sedan hösten 2010 till 90 procent av Volkswagen-koncernen och modellen Zerouno har lånat sin V10-motor och fyrhjulsdrift från Audi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!