Ny undersökning: Sverige bäst i världen på trafiksäkerhet

Den svenska trafiken kräver 3 dödsoffer per 100 000 invånare och med den siffran är vi bäst i världen. Farligast är det köra i Dominikanska Reupbliken. Det och mycket mer visar en ny, interaktiv karta över trafiken runt om i världen.

Den svenska trafiken är nästan lika säker som en madrasserad cell i jämförelse med det nigerianska vägnätet. Det framgår av den interaktiva kartan Roads Kill som har tagits fram av journalistnätverket Pulitzer Center som arbetar för att främja fristående nyhetsrapportering. Ett av Pulitzer Centers senaste projekt går ut på att samla in statistik om trafikolyckor med hjälp av journalister från världens alla hörn.

 Statstiken sammanställs fortlöpande i den interaktiva kartan där man kan klicka på olika länder och se hur deras trafiksituation är. Några snabba klick visar att Sverige är klart bäst, med endast 3 dödsfall per 100 000 invånare är den svenska trafiken närmast utopisk i jämförelse med Dominikanska Republiken där siffran är 41,7 döda per 100 000 invånare.

 Du når den kartan här eller via den externa länken nedan, och missa inte de olika reportage som finns inklistrade i kartan. Berättelsen om Nigerias trafik målar en skrämmande trafikbild där det tills alldeles nyligen inte ställdes några krav på bilförare, allt

Roads Kill Map

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!