Nya Audi A4 – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström fortsätter att kuska runt i Europa. Nu i Venedig för efterlängtade nya Audi A4. Blöt om fötterna herr Kjellström?

– Har faktiskt klarat mig, men vatten, det är det gott om i den här staden. 22 grader varmt by the way, på kvällen.

Tråkigt för dig. Hur är nya Audi A4?

– Jag måste säga att Audi har gjort sin hemläxa väldigt bra. Nya A4 är bättre på alla sätt och vis. Ser modernare ut, är tystare än något annat jag kört i den här klassen, och chassit hänger med suveränt i svängarna. 110 kilo lättare tack vare en ny plattform har gjort underverk. Audi A4 är till och med kul att köra nu, förut behövde man ju en S eller RS för att bli uppåt.

– Jag tror konkurrenterna har all anledning att vara oroliga. Det är massor med nytt i den här bilen. Läs om detta i nummer 21/15 av Teknikens Värld.

Det låter spännande. Vad kommer härligheten att kosta?

– Från 299 000 och uppåt men det är ju förstås basmodellen vi pratar om då. Och Audi har laddat med en hel drös paket som du ”måste” ha. Sverigepremiär i november. Ställ dig i kö för en provkörning, du kommer att gilla det!

Foto: AUDI AG
Peo Kjellström tycker att nya Audi A4 är bättre på allt jämfört med gamla modellen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!