Nya Cadillac Escalade smyger fram

I höst är det dags för bilen som har kommit att utgöra mångas bild av den amerikanska jättesuven – Cadillac Escalade – att lanseras i nytt utförande. Här är en första skymt av den nya, dramatiska designen.

Fotbollsmammor, guldtandade hip-hopare och svartklädda FBI-män i kostym – alla har de gemensamt att de ofta kan ses körandes en Cadillac Escalade i filmer och musikvideor. Escalade har med andra ord blivit ett världskänt modellnamn, trots att den stora suven är en helamerikansk modell som säljs på långt ifrån alla världens marknader. Nu är det i alla fall dags för en ny generation Escalade att ta över efter den nuvarande som har funnits sedan 2007.

 Den suddiga bilden ovan är den första som visar en liten skymt av nya Escalade. Intill vad som ser ut att vara en strålkastare förklarar GM att premiären kommer att ske den 7 oktober i New York och att nya Escalade kommer att göra ett ”bold, evolutionary statement.” Vi kan alltså vänta oss att den nya jättesuven får djärv och nyskapande design och av bilden att döma får Escalade en frontdesign som påminner om nya CTS, med vertikalt ställda strålkastare och glittriga LED-ljus.

 Nya Escalade väntas bli baserad på samma plattform som finns under de stora pickuperna Chevrolet Silverado och GMC Sierra. Hetaste tipset gällande motorbestyckning säger att det blir en 6,2-liters V8 med omkring 420 hästkrafter och 600 newtonmeter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!