070122_porsche

Nya Cayenne flyger i luften

Logistiska övningar är alltid intressanta. Porsche har förlagt den internationella återförsäljarvisningen av nya Cayenne till Mexiko, nu ska bilarna flygas dit.

Med start den 29 januari ska flertalet återförsäljare för Porsche få bege sig till Mexiko. Där ska de få provköra nya, eller i varje fall uppdaterade, Porsche Cayenne.

Inte mindre än 121 bilar ska finnas på plats. För att förflytta bilarna från fabriken i Leipzig, Tyskland till Mexiko används jätteflygplan av typen Antonov 124-100.

Med en längd på 69 meter och ett vingspann på 73 meter är Antonov 124-100 världens största massproducerade transportflygplan. Varje plan kan lasta 35 stycken Porsche Cayenne. Då varje bil väger cirka 2 300 kg blir det drygt 80 ton last som planen ska lyfta med.

Nya Porsche Cayenne börjar säljas den 24 februari i Europa, Mellanöstern och Japan. Amerika och Asien får vänta till den 3 mars. Bilarna som kommer till återförsäljarna får mer traditionell transport: båt respektive tåg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!