060626_land_rover

Nya Land Rover LR2 är här

Land Rover släpper sin fjärde nya modell på lika många år och den här gången heter den LR2 och är en suv i den mindre klassen. 230 hästar och klassisk Land Rover design ska locka kunderna till den.

Land Rover inledde midsommarfirandet med att presntera en helt ny modell. LR2 heter den nya vagnen som direkt ger sig in i striden bland marknadens mindre suvar.

Land Rover är inte sena att skryta med sitt nya bygge.

- Som den senaste modellen i världens främsta suvtillverkares modellprogram sätter LR2 en ny standard för minre suvar. Den kombinerar fördelarna från en premiumsedan med egenskaperna från en suv, säger Phil Popham på Land Rover.

- Vi är säkra på att ingen annan kompaktsuv kommer i närheten av de tekniska färdigheter som LR2 besitter, till exempel den nya 3,2-liters raka sexan under huven, säger Popham.

Den 230 hästkrafter starka sexan tar LR2 0-100 km/h på 8,9 sekunder och det med hjälp av en sexväxlad automatlåda.

Med baksätet nedfält blir lastutrymmet 1 670 liter och med stolarna uppfällda, som de normalt är, blir utrymmet 755 liter.

Designmässigt så är släktdragen mde Range Rover Sport och Land Rover LR3 väldigt tydliga.

- Vi håller väldigt hårt på Land Rovers designmallar och grundform men har ändå anpassat den efter de mindre suvarnas kunder, säger Land Rovers designchef Geoff Upex.

Ett tolvkanalers Dolby Pro Logic-ljudsystem ger ett fantastiskt ljud när du lyssnar på musik i LR2.

Något releasedatum och pris har inte meddelats från Land Rover i skrivandets stund.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!