Nya Nissan X-Trail 2015

Nya Nissan X-Trail – tre snabba från provkörningen

Robin Törnros har flytt webbredaktionen för att provköra helt nya Nissan X-Trail. Vi slår honom en signal för att kolla av läget.

Tjena Robin! Var är du och hur är läget?

– Jag befinner mig i Lissabon och läget är liksom solen strålande och det är typ 28 grader varmt.

Snart är det dags för nya X-Trail att inta svenska vägar, hur känns den?

– Den tidigare ganska yxiga designen är som bortblåst och nya generationen är mycket lik nya Qashqai. Nya X-Trail är i stort sett lika stor som föregångaren men med längre axelavstånd som gör att kupén är rymligare. Detta är alternativet för den som önskar en sjusitsig crossover/suv från Nissan då Qashqai +2 har slopats.

– Kvalitetskänslan är bra mycket bättre än tidigare och nya X-Trail kommer med mycket för Nissan ny teknik. Med denna kommer nog Nissan att lyckas bra i Sverige.

Det låter lovande. När kommer den och vad blir priset?

– Den kommer att lanseras i augusti och ingångspriset för en framhjulsdriven X-Trail med 1,6-litersdiesel på 130 hästkrafter blir 244 900 kronor, alltså nästan 30 000 kronor billigare än nuvarande generation. Senare tillkommer ytterligare motoralternativ men mer om det i provkörningsrapporten.

Kan nya X-Trail följa i de hjulspår som nya Qashqai banat fram? Det och mycket annat får vi läsa om i Teknikens Värld nummer 13/2014 som utkommer 5 juni och som du kan lägga vantarna i förtid om du kikar på den här länken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!