110720-porsche 911

Nya Porsche 911 i officiell spionvideo

Nästa generation Porsche 911, med internbeteckningen 991, presenteras på Frankfurtsalongen i höst. Redan nu väljer dock Porsche att själva lansera en officiell video, med maskerade bilar.

Vi har redan sett några konceptbilar och premiärer inför höstens Frankfurtsalong. Ett av huvudnumren på salongen lär utan tvekan bli premiären för en helt ny generation Porsche 911, med internbeteckningen 991. Vår spionfotograf har redan sett till att maskerade bilder på nya 911:an har hittat ut här, men nu presenterar Porsche själva en egen spionfilm på en minut och 22 sekunder där utvecklingsarbetet med den nya modellen presenteras.

Även om nya 911 fortfarande kommer bära det klassiska formspråket från tidigare generationer så kommer mycket ha hänt. Bilen kommer bli både längre och lättare än utgående 997-generationen av 911. Interiört kommer många drag kännas igen från storebror Panamera. Under huven, bakom bakaxeln, kommer det självklart vara boxersexor som huserar. Standardalternativet, i vanliga Carrera-modellen, kommer  vara på 3,4 liter och 350 hästkrafter, medan Carrera S-versionen kommer få en uppdaterad 3,8-litersmaskin på 400 hästar. Växellådemässigt kommer du kunna få en 7-växlad (!) manuell låda, och självklart kommer även dubbelkopplingslådan PDK finnas redo att kryssa för i tillvalslistan.

I filmen ser vi dels den vanliga coupévarianten av 911, men även cabriolet- och targaversionerna ses passera förbi i olika klippsekvenser. Vi kan alltså vänta oss att alla de tre karossvarianterna kommer presenteras i princip samtidigt. Till Sverige kommer nya 911-generationen till nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!