070130_rolls

Nya Rolls-cabben såld för 15 miljoner kronor

På Detroitsalongen visade Rolls-Royce stolt upp sitt senaste verk. De kallar den Phantom Drophead Coupé och nu är den första såld, den gick på auktion för 15 miljoner kronor.

Det första exemplaret av Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé är alltså sålt. Under en välgörenhetauktion som hölls i Floridai samband med den årliga tillställningen Naples Winter Wine festival blev det högsta budet två miljoner dollar, ungefär 15 miljoner kronor. Av de 15 miljonerna går cirka 12 miljoner kronor direkt till Naples Barn- och utbildningsfond.

Köparen var en boende i området som gjorde det dyraste köpet i festivalens historia och obekräftade uppgifter gör gällande att affären är den dyraste nybilsförsäljningen som ägt rum i USA.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé har inte börjat produceras än utan kommer att börja byggas i sommar. Något pris är inte satt men vinnaren av denna auktion har i alla fall säkrat det första exemplaret till sig själv tack vare ett litet överpris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!