081018-bensinpriset-ner

Nytt årslägsta för bensinpriset

För bara några dagar sedan skrev vi om hur bensinpriset sjunkit och hamnat under 12-kronorsstrecket. Sedan dess har det fortsatt att sjunka och de ledande bensinbolagen sänkte så sent som i går med ytterligare 20 öre. På en bemannad station kan man nu tanka för 11,49 litern.

I går sänkte de ledande bensinbolagen i Sverige sina rekommenderade priser med 20 öre på bensin och du kan tanka 95-oktanigt för 11,49 kronor per liter. 98-oktan kostar 40 öre mer – 11,89.

På automatstationerna är priset ytterligare 15 öre billigare, alltså kostar en liten 95-oktanig soppa 11,34 kronor. Jets automatstationer är ännu billigare då deras riktpris är 11,24 kronor. Men man kan tanka ännu billigare på de orter där det råder tillfälligt bensinpriskrig. I exempelvis Nora kan du fylla tanken för 10,64 kronor per liter. Vill du ha koll på var det är billigast att tanka just där du bor, besök då en av alla de sajter som listar aktuella bensinpriser. Bensinpriser.nu är en av de bättre.

Bensinpriset är nu nästan tre kronor lägre än när det låg som högst för bara några månader sedan. Bara den senaste veckan har priset sjunkit med totalt 90 öre.

Samtidigt som gårdagens bensinpris gick ner sjönk även dieselpriset som numera kostar 12,29 kronor per liter. På automatstationer är det ytterligare 15 öre billigare (12,14) och Jet lockar med 11,89 kronor litern.

Säljrekord av E85

Samtidigt som bensin- och dieselpriserna sänks rapporterar Statoil att det säljs etanol som aldrig förr. Under årets septembermånad såldes det över 8,3 miljoner liter E85 på Statoil-mackarna. Det är en ökning med 1,8 procent jämfört med månaden innan och en ökning med hela 82 procent jämfört med september 2007.

Siffrorna följer i rask takt miljöbilsförsäljningens spår. I september såldes 105 procent fler miljöbilar än under samma månad förra året, enligt Bil Sweden.

Riktpriset för E85 på bemannade stationer ligger kvar på 8,69 kronor litern, samma pris som de senaste 14 dagarna.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!