Subaru BRZ tS Foto: 3d_6

Officiell: Subaru BRZ tS – mini-STi

Den omtalade toppversionen av omtyckta Subaru BRZ verkar inte bli av, i alla fall inte i dagsläget. Men Subaru tröstar oss genom att släppa mycket information om utrustningspaketet tS. Vi har all fakta och ett stort bildgalleri!

Efter de senaste dagarnas luddiga information om prestandavarianten av Subaru BRZ släpper äntligen Subaru lite konkreta fakta. Tyvärr verkar det inte bli en riktig STi-modell utan ett tillbehörspaket från STi, likt M-paket hos BMW, ämnat för den Japanska marknaden. Precis som vi tidigare har berättat har utrustningspaketet redan haft premiär på en träff i Japan men först nu nås Europa av all information. 

Exteriört innebär tS-paketet silverfärgade 18-tumsfälgar skodda med klistriga Michelin Pilot Super Sport-däck. En ny djup frontspoiler och massvis av STi-loggor. Även bromsarna uppgraderas med nya större bromsok från italienska Brembo, självklart med STi-märken. 

Under skalet hittar vi även en drös med nya delar. Ett fjäderbensstag fram, kraftigare bärarmar bak och grövre drivaxlar hör till nyheterna. Även uppgraderade fjäderben runt om ska bidra till ännu bättre köregenskaper. På insidan har de tidigare svarta stolarna byts ut mot grå diton i Alcantara och nappa-skinn. Växelspaksknoppen, ratten och instrumentsargen har även fixats till med skinn och Alcantara. Oäkta kolfiberpaneler plus ett antal STi-dekaler påminner dig om att du sitter i en tS. 

Förutom tS finns ytterligare en utrustningsgrad med namnet GT som borde intressera Track day-nörden. Utöver tS-utrustningen tillkommer en kolfibervinge på bakluckan, svarta BBS-fälgar och rejält skålade Recaro-sportstolar.

Subaru BRZ tS börjar i dagarna att säljas i Japan. Endast 500 exemplar ska tillverkas varav hälften blir GT-specade. Förhoppningsvis är tS en fingervisning om vad vi kan förvänta oss av en möjlig BRZ STi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!