Om Volvo XC90 hade haft en föregångare...

XC90 var Volvos första suv när den kom 2002. Men hur skulle en föregångare egentligen ha kunnat se ut, kanske så här!?

Theophilus Chin sitter verkligen inte sysslolös om dagarna. Den malaysiske killen boende i Singapore spottar ur sig datorillustrationer på löpande band. Så ofta att man knappt hinner eller orkar ta notis om dem. Men denna gång fick han upp ögonen på oss.

Theophilus Chin blogg dök det plötsligt upp bilder på en två märkliga 245:or. Han hade tydligen fått för sig att illustrera hur föregångaren till dagens och förra generationens XC90 skulle ha kunnat se ut – om Volvo hade fått för sig att bygga en sådan under 1980-talets andra hälft eller i början av 1990-talet.

Förhöjd markfrigång, kortare överhäng bak och fram samt kortare bakdörrar. Allt baserat på hur en samtida Jeep Cherokee. Så lyder receptet.

Tycker du Volvo gjorde ett misstag som inte släppte 245:an i suv-utförande?

Så här ser originalbilen ut:

Teknikens Världs testchef Hans Hedberg har själv byggt om en fin 245 till en ännu finare Volvo 245 XC. Alltså en föregångare till dagens XC70. Så här ser Hedbergs bil ut:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!