Foto: Peugeot

Peugeot 308 uppdateras lätt

Relativt gammal och borde vara redo för avlösning, men nuvarande Peugeot 308 ska hänga kvar ett tag till i och med en lättare uppdatering.

För ganska exakt tre år sedan uppdaterade Peugeot populära C-segmentmodellen 308 efter att i dåvarande form ha funnits på marknaden i nästan tre år. Det borde med andra ord vara dags för förnyelse i form av en ny generation, inte minst då flertalet konkurrenter har släppt sina motsvarigheter i helt nya utföranden. Några sådana exempel är Renault Clio, Seat Leon och Volkswagen Golf.

Men Peugeot tar det lugnt för tillfället, dagens 308 får hänga med ett tag till. I stället har den franska biltillverkaren, men anor från 1800-talets början då de tillverkades cyklar och kaffekvarnar, valt att modernisera modellen en aning.

Utseendet lämnas orört, men en ny blå karosskulör har tillkommit samt två nya fälgdesigner i 16 och 18 tum plus ett Black pack-tillval som gör kromlisterna på 308 svarta. Även lejonet i grillen blir svart.

Intet nytt på utsidan. Foto: Peugeot

Nyheterna finner vi på insidan. Det är främst i-Cockpit som har uppdaterats till att bli helt digital. Skärmen framför föraren är tio dum över diagonalen och innehåller samma gränssnitt som i exempelvis nya Peugeot 208.

Infotainmentsystemet har uppdaterats med fler samman- och uppkopplingsmöjligheter.

i-Cockpit har blivit digital. Foto: Peugeot

Motorerna som varit med de senaste åren hänger med, men 180-hästarsdiesel ser ut att ha nått vägs ände eftersom den inte finns med i specifikationerna. Det betyder att kvar finns bensinmotorerna på 110 och 130 hästkrafter, både trecylindriga på 1,2 liter medan sistnämnda kan kombineras med automatlåda, samt så klart GTi-versionen med sin 1,6-litersmaskin på 263 hästkrafter.

Dieselmotorerna, BlueHDI som Peugeot kallar dem, är 1,5-litersfyror på 100 respektive 130 hästkrafter. Den starkare maskinen går att kombinera med automatlåda.

Peugeot nämner inte något lanseringsdatum, men vi misstänker att det är kommande höst som gäller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!