Lamborghini Gallardo LP 560-4 Polizia

Polis-Lamborghini ger sig ut på bana

Italienska polisen har tidigare gjort sig kända för att ha inte mindre än tre Lamborghini Gallardo i sin vagnpark. Här är videon när den senaste av dem, en Gallardo LP 560-4 Polizia ger sig ut på racerbanan.

Det sista man förväntar sig att se på banracingdagar är en polisbil med blinkande lampor och sirenerna på, förutsatt att du inte bor i ett land utrustat polis-Lambos. Det var nämligen precis vad racingentusiasterna på Mugello Motor Fest fick se när italienska polisen för några dagar sedan rastade sin Lamborghini Gallardo LP 560-4 runt Mugello-banan i norra Italien.

 Italienska polisen har fått köra supersportbil sedan december 2004, när två Lamborghini Gallardo donerades till italienska polisen. Fyra år senare fick de sällskap av den senaste modellen Gallardo LP 560-4 Polizia, och det är den som vi kan se på bandagen Mugello Motor Fest som gick av stapeln nu i helgen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!