110705-polisen segway

Polisen kommer köra Segway

I morgon, onsdag, får polisen på Södermalm i Stockholm nya tvåhjuliga tjänstefordon. Men det är inga motorcyklar, utan elfordonet Segway!

Det tvåhjuliga elfordonet Segway har blivit allmänt känt från TV4:as humorserie Solsidan, nu ska även polisen använda fordonet, rapporterar Dagens Nyheter. Det är i morgon, onsdag, som Södermalmspolisen i Stockholm får tillgång till sina nya tjänstefordon, två stycken eldrivna Segway. Peter Ågren vid Södermalmspolisen beskriver för DN, "de ska användas vid patrull längs promenadstråk på Södermalm, det är en mil runt Södermalm och man kan förflytta sig snabbt med Segway". Användningen av Segway kommer ske på försök, för att sedan utvärderas.

Segway har en toppfart på 20 km/h och en maximal räckvidd på 3,8 mil på en laddning. Priset för den version polisen kommer att använda ligger på omkring 100 000 kronor. Utöver inköpspriset kommer även kostnaden för underhåll tas med i utvärderingen, enligt Peter Ågren. Om användandet av Segway kan få polisen att framstå som töntig vill han dock inte spekulera i, uppger Dagens Nyheter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!