090817-pontiac-trans-am

Pontiac lever vidare med Phoenix T/A

När GM lade Pontiac på hyllan i våras försvann allt hopp om en ny Trans Am-version av Chevrolet Camaro. Det finns dock fortfarande liv i den insomnade amerikanen. Trans Am Depot har tagit fram ett komplett Trans Am-kit redo att klistras på Chevrolet Camaro.

 Reaktionerna på GM:s beslut att lägga ned Pontiac-märket i våras var blandade. Vissa kommer inte att sakna märket medan andra drar sig till minnes legendariska bilar såsom 1960- och 1970-talets Firebird- och Trans Am-modeller. För vissa blev saknaden allt för stor. Amerikanska Trans Am Depot har tillsammans med designern Kevin Morgan tagit fram ett komplett kit som förvandlar en vanlig Chevrolet Camaro till en Pontiac Trans Am.

Att delarna passar på Camaro är inte så konstigt med tanke på att Camaro och Firebird/Trans Am genom historien har delat en hel del, både konstruktions- och designmässigt. Trans Am Depot kallar sin skapelse Phoenix T/A och tanken är att det ska efterlikna 1977 och 1978 års Trans Am. Denna återfödda Trans Am ska premiärvisas i slutet av månaden vid årets upplaga av Trans Am Nationals – ett evenemang för Pontiac-vänner som går av stapeln i Ohio. Där kommer Trans Am Depot att visa en konceptbil som senare i år följs av de första produktionsexemplaren. Kunderna ska kunna lämna in sina Camaro-bilar och få dem stylade nästan precis som de själva vill. Några av standarduppgraderingarna är 20-tumsfälgar, sänkt fjädring, nya krängningshämmare, ”shaker”-huv, kraftigt förändrad front och naturligtvis alla möjliga olika former av Trans Am-grafik.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!