Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder återkallas för bakvagnsfel

Ett länkarmsstag i bakvagnen på supersportbilen 918 Spyder har uppvisat undermåliga egenskaper och därför har Porsche valt att återkalla modellen.

De var under uthållighetstest i hög hastighet på italienska Nardo-banan i juni som Porsche upptäckte att ett länkarmsstag i bakvagnen inte höll vad det lovade. Staget kan gå av och då blir det svårare att behålla kontrollen över bilen. Porsche tog med sig staget hem till Zuffenhausen för inspektion där det visade sig vara någon form av konstruktionsfel. I juli införde man ett tillfälligt försäljningsstopp för att kunna inspektera redan tillverkade bilar. Porsche var också snabba med att meddela (amerikanska) kunder via telefon.

45 exemplar av 918 Spyder har sålts världen över och enligt senaste uppdateringen har alla redan inspekterats. De som uppvisade fel på staget får ett nytt stag utan kostnad för kunden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!