Porsche bygger Facebook-inspirerad 911

Porsche är duktiga på att bygga specialversioner av 911 men nu har de överlåtit skapandet åt sina Facebook-fans. För att fira 50-årsjubileet har Porsche låtit Facebook-fansen designa en 911.

Har någon missat att Porsches 911-modell fyller 50 år? Nej, tänkte väl det. Porsche hittar på åter nya sätt att fira 911-jubileet, det senaste är att bygga en bil som är designad av folk på Facebook. Porsche har låtit sina dryga fem miljoner Facebook-fans rösta på hur de tycker att den ideala 911-modellen ska se ut.

 Resultatet är en 911 Carrera 4S med kulören Aqua Blue Metallic och längs sidorna har bilen fått dekaler som berättar hur många fans Porsche har på Facebook. Dekalerna behöver dock uppdateras eftersom antalet nu är närmare sex miljoner. Porsche-fansen tyckte dessutom att bilen skulle få vitlackerade 20-tumsfälgare och Aero Cup-paketet som ger en djupare frontspoiler och en stor fastmonterad bakvinge.

 Just nu pågår en tävling om att få köra Facebook-Porschen på Silverstone. Här kan du vara med och tävla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!