110714-porsche mellanmodell

Porsche planerar ny modell mellan 911 och 918

Utrymmet mellan Porsche 911 och nya supersportbilen 918 Spyder kommer att bli för stort för att inte fyllas, anser Porsche som nu utvecklar en ny modell dit.

Det är fortfarande ett tag kvar innan Porsches nya supersportbil 918 presenteras i seriemässig version. Trots detta planerar redan Porsche för hur situationen kommer se ut då, och kommit fram till att luckan i modellprogrammet mellan Porsche 911 och nya 918 är för stor för att inte fyllas av en ny modell. 

"Det finns redan initiala idéer som ser väldigt lovande ut på papper", säger Porsches säljchef Bernhard Maier om en ny modell under 918, ”mellan toppmodellen i 911-programmet och 918 Spyder finns det ett prisområde där vi inte har någon modell, men där konkurrenter erbjuder en och annan produkt.” Medan 918 beräknas betinga ett pris på mellan sju och åtta miljoner kronor ligger i dag den dyraste 911:an, GT2 RS, på ca 2,4 miljoner kronor. Den nya modellen ska alltså ligga där emellan prismässigt.

Tidigare rapporter talar om att en av de föreslagna layouterna, och kanske den mest troliga, för den nya modellen är en tvåsitsig mittmotoriserad supercoupé. De främre delarna av bottenplattan kan då förmodligen delvis hämtas från 911-serien, medan de bakre delarna kan delas med Cayman/Boxster. Motorbestyckningen återstår att se, men det är inte uteslutet att en 3,4-liters V8, som hämtas just från toppmodellen 918 Spyder (men trimmas ned), kan komma att användas. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!