110329-saab-stopp

Produktionsstopp hos Saab

Uppgifter har kommit om att produktionen har stoppats hos Saab under tisdagen, och oron ökar därmed efter den senaste tidens chefsavhopp.

Läs mer

Uppgifter har kommit om att produktionen stoppats hos Saab i Trollhättan under tisdagen, som orsak nämns problem med leveranser av komponenter. Oron efter den senaste tidens chefsavhopp, först av den ännu ej tillträdde vice-vd:n Nils-Johan Andersson och sedan vd Jan Åke Jonsson, ökar därmed ytterligare. Under kvällen kom också uppgifter om att reklambyrån Lowe Brindfors avbrutit samarbetet med Saab.

Några officiella uttalanden från Saabs sida har inte kommit under tisdagskvällen. Spykers årsredovisning från i fredags förra veckan visade dock på en förlust för 2010 på cirka 2 miljarder kronor. Det är ännu för tidigt att säga om produktionsstoppet har ekonomiska grunder eller andra orsaker, flera andra biltillverkare har exempelvis tvingats stoppa delar av produktionen efter att underleverantörer drabbats av jordbävningen i Japan. Vi får anledning att återkomma.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!